Tel: 0731 911 443
 
Punct de lucru: Bancu, județul Harghita
 
 
 
 
 
Întâlnirea umoriștilor la Ciucsângeorgiu

 

 

Întâlnirea umoriștilor la Ciucsângeorgiu organizat în partnereiat cu umoriști local Csíkszentgyörgyi Székely Góbék era un eveniment neuitat pentru comunitatea noastră.

Prin organizarea acestui eveniment cultural, familiar am vrut să prezentăm valorile locale. În perioada 15-18 august am invitat reprezentanții comunității locale, care trăiesc în străinătate, să revine pe meleagurile natale, oferind o gamă largă de programe, cu 45 ansambluri de amatori și specialiști, cu aproximativ 460 membrii și în jur de 10000 participanți. Au fost organizate programe speciale pentru familii și copii.
Înconjurați de umor, cântec, dans și poveste populară, am pus bazele uni comunități care cooperează și are un țel comun cu cele 70 de voluntari. Deoarece avem mai multe grupuri de dansuri populare și grupuri tradiționale, am arătat participanților adevăratele valori ale secuimii. Ne-a făcut plăcere să-i aducem în lumina reflectoarelor pe copiii noștri, jocurile populare și tradițiile.

Scopul programului a fost promovarea și dezvoltarea turismului cultural în comuna Ciucsângeorgiu prin prezentarea obiceiurilor secuimii, cu umorul si portul popular specific, prin povesti si jocuri populare.

Obiectivele principale a proiectului sunt:

-          Prezentarea umoriștilor populari din județele Harghita, Covasna și Mureș

-          Evoluția ansamblurilor folclorice, ai artiștilor populari din zonă

-          învățarea de către copii a jocurilor populare vechi

-          cunoașterea vizibilității artei populare locală

-          învățarea de dansuri și cântece populare specifice a zonei

-          promovarea și dezvoltarea voluntariatului, ca modalitate de implicarea în viața comunității locale